Wat is EFT ? Emotional Freedom Techniques

De oorzaak van uw klachten

Wanneer men een emotioneel negatieve ervaring niet kan verwerken, wordt deze opgeslagen in het geheugen en het energiesysteem van de mens. Deze ervaring kan uitgroeien tot een psychologisch en/of fysisch probleem. (depressie, paniekaanvallen,…) Afhankelijk van de intensiteit van de ervaring kan men een ernstige afname van de levenskwaliteit ervaren en in een neerwaartse spiraal terecht komen.
De behandeling

Bij klassieke psychotherapie probeert men via het denkproces gevoelens en emoties te veranderen. Het EFT-principe werkt net andersom. Via het gevoel/emotie gaat men het denken wijzigen.


Verloop van de therapie

EFT is een op meridianen gebaseerde psychotherapie. Elke psychische of fysische klacht wordt veroorzaakt door een storing in het energiestelsel van het lichaam. Door een serie welbepaalde acupunctuurpunten aan te tikken kan men de storing opheffen.
Tijdens de behandeling wordt gewerkt met affirmaties. Deze stellen de EFT-therapeut in staat om het probleem te lokaliseren en neutraliseren. Het tikken zelf is geheel pijnloos en vormt de kern van EFT.
Doelgroepen

Door de zachtaardigheid van de EFT-behandelingen kan de therapie op elke leeftijdscategorie toegepast worden. Zowel kinderen, tieners als volwassenen kunnen beroep doen op deze revolutionaire techniek, ongeacht het probleem of de symptomen.
 
 

Wanneer gebruik maken van EFT

EFT kan toegepast worden bij vrijwel elk probleem. De meest behandelde klachten zijn :

• Depressie

• Burn-out

• Trauma (misbruik, ongeval, verlies,…)

• Angst (faalangst, watervrees, claustrofobie,…)

• Stress (situationeel, werkgerelateerde stress,… )

• Pijn ( chronische pijnen, blessures,… )

Ook als u reeds in behandeling bent bij een klassieke psychotherapeut kan EFT perfect als aanvullende therapie worden benut Klinkt het u bekend in de oren ? U bent zeker niet alleen. Bovenstaande klachten steken vandaag steeds meer de kop op. In een snel veranderende maatschappij, waar de lat steeds hoger gelegd wordt, kunnen deze problemen een ernstige belemmering vormen op relationeel, professioneel of familiaal vlak. Wilt u bevrijd worden van uw klachten ? Heeft u alles geprobeerd en niets lijkt te werken? Probeer EFT. Misschien maakt dit het verschil? EFT is een krachtige methode die op een snelle, efficiënte en veilige manier komaf maakt met uw klachten. Bevrijd jezelf, en geniet terug met volle teugen van het leven!