Onze kinesisten zijn gespecialiseerd in tal van technieken.

Zo is er in ons team kennis en expertise over applied kinesiology, deep tissue massage, neurostructural integration technique, redcord, etc. .


Applied Kinesiology

P rofessional Applied Kinesiology (PAK) is een concept waarbij middels specifieke spierfunctietesten een gezondheidsprobleem van een patiënt kan worden benaderd en/of geëvalueerd. Aangetoond is dat sommige stimuli een verandering teweeg kunnen brengen in de spiertest. Deze stimuli noemen we een 'challenge' en wordt gebruikt om de positieve of negatieve uitwerking te bepalen op het lichaam.

Deze kunnen zijn:
* Een kortgerichte druk op de gewrichten
* Uitrekking van spier, zenuw, ligament en/of pees
* Orale stimulatie met voeding en/of nutriënten
* Een bepaalde ademhalingsfase; vingercontact van de patiënt op de plaats van het probleem.
P.A.K. helpt de therapeut om functionele stoornissen te begrijpen, die vaak moeilijk te meten zijn met andere erkende methoden. Wanneer het correct wordt toegepast, kan P.A.K. een waardevol inzicht geven in het totaal fysiologisch functioneren van een patiënt. 

Gedurende de herstelperiode wordt P.A.K. gebruikt om het effect van de therapie te evalueren en zonodig aan te passen. P.A.K. kan zodoende het herstelproces in kaart brengen.

Deep tissue massage

D it is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van diepe massagetechnieken, met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. De massage kan pijnlijk zijn, maar uiteindelijk worden de weefsels soepeler.

Myofasciale therapie

M yofasciale therapie is een vorm van behandelen van pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, Trigger Points (TP) genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dry needling, stretching...


Neurostructural integration technique

I n essentie is N.S.T. een zachteweefseltherapie, bruikbaar om spieren en fascia te ontspannen, alsook het psychologisch onevenwicht te normaliseren door de structurele integriteit van het lichaam te herstellen. Het wordt vaak een contextuele genezingswijze genoemd omdat het belangrijkste doel ervan is om het lichaam als geheel te reïntegreren.
 
Een behandeling bestaat uit een speciale volgorde van handeling op het lichaam uitgevoerd op een specifieke en systematische wijze. Er vinden geen krachtige manipulaties plaats, maar meer een rolbeweging over de spier, pees, ligament of zenuw, gebruikmaken van verschillende mate van druk en ingebouwde rustperiodes om het lichaam de kans te geven te reageren. Hierdoor wordt stapsgewijs het zelfgenezend vermogen (homeostase) 'wakker' gemaakt. Tijdens de sessie kan de patiënt diepe ontspanning ervaren teneinde het lichaam een veelomvattende reorganisatie te geven via de natuurlijke activatie van de diverse reflexen van het centraal zenuwstelsel.

N.S.T. is een opmerkelijk effectieve, professionele behandelwijze die, wanneer toegepast, een proces van autoregulatie inleidt beginnend in de wervelkolom en als gevolg een uitgebreide tonusregulatie van de musculatuur van het lichaam heeft. Het resultaat hiervan is een langdurige verlichting van de pijn en dysfunctie plus een toename van energie.

Polariteit test therapie


E lk levend wezen wordt beheerst door de universele krachtvelden van het universum. De kennis van deze krachtvelden is bepalend voor het inzicht in gezondheid en ziekte bij de mens. Levende wezens kunnen maar blijven functioneren en gezond blijven binnen bepaalde grenzen van de stofwisseling. Deze stofwisseling werkt perfect wanneer er een evenwicht is tussen de opbouwende krachten en de afbrekende krachten. 


Ideale voeding voor elk mens is dus een voeding die de stofwisseling in een ideaal toerental doet draaien. In dit evenwicht zal de mens gespaard blijven van ziekten en een normaal gedrag vertonen. Ziekten zijn niets anders dan verstoringen van de stofwisseling door een overmaat aan 1 van deze 2 krachten.
Als conclusie kan men stellen dat ieder mens een unieke stofwisseling heeft (unieke stoornis in 1 van de orgaansystemen). Logisch gevolg is dat ieder levend organisme een specifieke bijsturing van zijn stofwisseling nodig heeft. (Ideale voeding op zich bestaat dus niet.) Deze diagnose gaat razendsnel. Bijsturing van de gevonden afwijking kan bij voorkeur door middel van voeding, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculair… .


Redcord

R edcord maakt gebruik van suspensie training d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Het is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.
 
De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn fouten in de biomechanische ketting, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak zulke weak links aanwezig, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, foute bewegingspatronen…
 
Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen. Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau.


Voor meer info zie https://redcord.be/